Apurahakirjailijuutta kaksi kuukautta!

Alkemiakirja on ollut hieman pidemmällä tauolla. Minulla ei ollut sen kirjoittamiseen elokuun alusta rahoitusta, ja jouduin tekemään niin paljon muita töitä – mukaan lukien käännöstöitä ja useita akateemisia apurahahakemuksia – ettei kirjaan keskittymiseen liiennyt viikosta juurikaan työtunteja. Ehdin tosin elokuussa käydä läpi esilukijoideni kommentit ja sain niistä todella paljon irti – kiitos kaikille esilukijoilleni! Suunnitelma alkemiakirjan viimeistelyyn onkin muhinut päässäni, vaikkei kirjoitusaikaa ole juuri ollut.

Ja onneksi oli vielä yksi valttikortti taskussa – olin nimittäin keväällä hakenut tietokirjan viimeistelyyn apurahaa Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnalta (TJNK). Ja kävi niin onnekkaasti, että sieltä myönnettiin minulle kahden kuukauden apuraha! Kiitos TJNK!

Nyt pääsen siis saattamaan alkemiakirjan muhimisvaiheesta takaisin aktiiviseen kirjoittamisvaiheeseen! Olen todella iloinen tästä. Loka- ja marraskuussa meinaan muokata kirjaa ihanalla intensiteetillä, ja odotan jo kovasti pääseväni takaisin tekstin pariin. Jotta viimeistelykuukaudet olisivat mahdollisimman tehokkaita, seuraavat pari viikkoa onkin omistettu suunnittelulle ja valmistelulle.

On upeaa päästä olemaan taas apurahakirjailija.

alchemical pelican vessel compared with the pelican bird
Vasemmalla pelikaani (alkemistinen astia), oikealla pelikaani (lintu).

Kuva: Mouvement giratoire des parties les plus ténues des simples.
Distillation par circulation, Della Porta, 1609. (Wikimedia Commons)